De beste camera’s van 2017

Elk jaar worden de camera’s beter. En alhoewel we in het vorige artikel nog tips gaven om je smartphone te gebruiken, is het natuurlijk ook altijd fijn om een compact camera te gebruiken op reis. Deze kleine camera’s zijn vrij handzaam en makkelijk mee te nemen. Welke worden er aangeraden in 2017? Een greep uit het beste aanbod:

Beste compact camera’s van 2017

Sony Cybershot DSC RX100 VSony Cybershot DSC-RX100V

Sony maakt al jaren schitterende camera’s en de originele RX100 was daar een mooi voorbeeld van waarbij een 1-inch sensor in een metalen behuizing gepropt werd, zodat er super hoge kwaliteit foto’s geschoten konden worden. De RX100V gaat echter nog een stap verder met een ‘stacked sensor design’. Hiermee maak je 4K video’s, 40x slow motion in 24fps. Redelijk aan de prijs, maar voor een kleine camera met goede zoom en video mogelijkheden is dit wel de top.

 

Fujifilm X100F

Fujifilm X100F

De X100F van Fujifilm is helaas ook geen budget camera, maar ook deze zal je niet teleurstellen. Naast dat hij er prachtig uitziet, heeft deze het een vaste lens (in tegenstelling tot een zoom) die haarscherpe resultaten boekt. De hybride viewfinder geeft je de mogelijkheid om zowel electronisch als optisch te kijken. Niet voor de beginner, maar voor de enthousiaste hobbyist of professionele fotograaf is dit een geweldig optie.

Sony WX220

Sony WX220

Als laatste kijken we naar de Sony Cybershot DSC-WX220 die een iets betere match voor de beperkte portemonnee is. Zeker voor de reiziger die net iets meer uit z’n foto’s wil halen dan met z’n smartphone, zal deze optie een goede zijn. Met een 10x optische zoom maakt deze camera kraakheldere foto’s. De WiFi optie maakt het helemaal een handig klein apparaatje. Het biedt verder niet heel veel opties, maar voor de prijs mag je ook niet al te veel verwachten.

Waar te koop?

De prijzen van de genoemde camera’s verschillen per winkel. Uiteraard blijft bol.com een goede online winkel, maar heb je wel eens gedacht om over de grens te kijken? Amazon kent in Europa winkels in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje en Frankrijk en de prijzen kunnen per land verschillen! Gebruik dan ook een vergelijkingssite voor Amazon winkels. Een andere goede webwinkel in Nederland is ook Cameranu. Deze winkel heeft regelmatig scherpe aanbiedingen! Als laatste optie kunnen we ook nog dagaanbiedingen aanbevelen. Dit zijn de beste aanbiedingen die slechts één dag geldig zijn. Houd het dus goed in de gaten!

Welke camera vind jij het best en waar koop jij je camera’s?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *